040 736 261
info@vrtnarstvograh.com

Pon - Pet od 8.00 do 19.00
Sobota od 8.00 do 13.00

Želela sva imeti lasten vrt, saj sva hotela vedeti kaj jeva in kako je to zrstlo. V začetku je bil vrt majhen, za najine potrebe, luštno je bilo vsake toliko pogledati, kako dobro raste vsa zelenjava in na koncu je je bilo dovolj tudi za sosede.
Porodila se nama je ideja, da mogoče domačo zelenjavo ponudiva tudi drugim. Tistim, ki lastnega vrta nimajo tako veliko ali pa ga sploh nimajo. Zanimanje je bilo veliko, ko pa so ljudje dejansko videli in poskusili zelenjavo, ki sva jo pridelala, povpraševanju ni bilo konca.
Zelenjavo pridelujeva na način, kot so to delale naše mame, babice. Upoštevava pravila dobrih sosedov in kolobarjenja, vedno bolj se orientirava tudi na luno, ko sejeva, delava zastirke, pobirava škodljivce, tako da poseganje po škropilih ni potrebno.
In ker vsa zelenjava raste v tleh, kjer lahko dobi vsa potrebna hranila za uspešno rast, lahko res „zavohaš“ tisto domačo zelenjavo, ki je prav taka kot doma na vrtovih vrtičkarjev.
Tako najin vrt sedaj obsega nekaj več kot 2000 kvadratnih metrov in še ga bomo povečali. Z zelenjavo so vsako leto zadovoljne tako lokalne gostilne, ki prisegajo na lokalno in kakovostno hrano, ki jo ponudijo naprej, kot tudi stranke posebej, saj se vsako leto radi vračajo po še večje količine.